naftogaz-bratime-uchast-v-sertifikatsiyi-pivnichnogo-potoku-2

"Нафтогаз" братиме участь в сертифікації "Північного потоку-2"

 • 26266 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. НАК “Нафтогаз України” братиме участь у сертифікації “Північного потоку - 2”. Як повідомив голова правління “Нафтогазу” Юрій Вітренко, німецький регулятор BNetzA схвалив участь “Нафтогазу” у процедурі сертифікації "Північного потоку-2". Компанія надасть свою позицію вже найближчим часом, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні німецький регулятор BNetzA схвалив запит “Нафтогазу” на участь у процедурі сертифікації Nord Stream AG. Національна компанія вітає це рішення, адже тепер регулятор повинен враховувати нашу позицію та аргументи у процесі сертифікації”, - проголосив Вітренко.

Деталі

За його словами, компанія планує виступити проти сертифікації "Північного потоку-2", оскільки наразі він не відповідає законодавству Європи.

Вітренко наголосив, що “Нафтогаз” готовий надати свою позицію вже найближчим часом. Вона ґрунтується на тому, що "Північний потік-2" не може бути сертифікований без його повної відповідності європейському законодавству.

Додамо

8 вересня 2021 року компанія “Nord Stream-2 AG” (“Газпром” володіє 100% власності), проектна компанія та майбутній оператор газопроводу “Північний потік-2”, подала у повному обсязі заявку на сертифікацію як незалежного оператора системи передачі (ITO) газопроводу “Північний потік-2” до Федерального мережевого агентства Німеччини. Як ITO Nord Stream-2 AG залишиться у складі Групи Газпром, вертикально інтегрованої енергетичної компанії, що суперечить чинному європейському законодавству, вказували в НАК "Нафтогаз України".

Різке зростання цін на енергоносії в поєднанні з недопоставками в останні тижні викликали звинувачення з боку європейських офіційних осіб в тому, що Росія обмежує поставки, щоб чинити тиск на владу з метою сертифікації нового трубопроводу.
Зокрема, президент Росії Володимир Путін пообіцяв збільшити поставки газу і сказав, що "Північний потік-2" може бути запущений "на наступний день після" такого схвалення.

Українські Національні Новини

Політика