nadavav-okupantam-vidomosti-pro-uchasnikiv-ato-ta-zaluchav-lyudey-do-nezakonnoyi-spivpratsi-na-kiyivschini-suditimut-samoprogoloshenogo-golovu-otg

Надавав окупантам відомості про учасників АТО та залучав людей до незаконної співпраці: на Київщині судитимуть самопроголошеного голову ОТГ

 • 148756 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. У Київській області за співпрацю з окупантами судитимуть самопроголошеного голову Димерської ОТГ, передає Офіс Генпрокурора, пише УНН.

Цитата

"Чоловік після окупації країною-агресором смт Димер Вишгородського району Київської області добровільно погодився на пропозицію військових рф щодо співпраці. Отримавши гарантії особистої безпеки від представників окупаційних військ, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості", - йдеться в повідомленні.

Деталі

На початку березня 2022 року загарбники примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед ними підозрюваний повідомив, що він новообраний голова Димерської ОТГ. Він підбирав людей для незаконної співпраці з окупантами, залучав їх до виконання робіт, а також надавав армії рф відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо 

В Україні заарештували мера селища Димер Київської області Олександра Харченка, який допомагав окупантам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП