na-zaporizhzhi-zrosla-kilkist-otruyen-kharchovimi-produktami-3

На Запоріжжі зросла кількість отруєнь харчовими продуктами

 • 10286 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У Запорізькій області зросла кількість отруєнь харчовими продуктами. Про це повідомляє пресслужба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, передає УНН.

Так, за минулий тиждень (з 6 по 13 вересня) фахівцями лабораторного центру розслідувано 180 випадків інфекційних захворювань, 53 з яких — в організованих колективах.

"Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 3,7% вище рівня показників минулого тижня, зареєстровано 112 випадків, діти серед захворілих складають 44%. Серед організованих дітей зареєстровано 21 випадок ГКІ", - повідомили у центрі.

Уточнюється, що у 85% випадків ГКІ факторами передачі стали продукти харчування, які у 12% випадків купувалися в місцях стихійної торгівлі.

Нагадаємо, у Києві хочуть перевірити кіоски з шаурмою після масового отруєння студентів.

Загалом кількість масових отруєнь за останні роки в Україні рекордно зросла. Так, за даними Сергія Тригубенка, десять років тому в середньому фіксувалося близько 30-50 спалахів масових отруєнь на рік. Сьогодні ж ця цифра досягає значення 200 випадків.

"Маємо збільшення мінімум у 4 рази. І ця статистика підтверджує, що обрана Україною модель адміністрування продуктового ринку просто не працює", — сказав політик, зауваживши, що ситуація зміниться лише тоді, коли "запрацює принцип особистої відповідальності".

Українські Національні Новини

Економіка