na-zaporizhzhi-u-vosmi-khvorikh-viyavili-zbudnik-likhomanki-zakhidnogo-nilu

На Запоріжжі у восьми хворих виявили збудник лихоманки Західного Нілу

 • 13442 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Під час дослідження матеріалу від хворих з лихоманкою невстановленої етіології фахівці отримали позитивні результати до вірусу Західного Нілу у 8 осіб. Про це повідомили у прес-службі ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", передає УНН.

"У вересні поточного року при дослідженні матеріалу від хворих з лихоманкою невстановленої етіології у вірусологічній лабораторії ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України" позитивні результати до вірусу Західного Нілу отримані у 8 осіб з різним місцем проживання", – йдеться в повідомленні.

Наразі проводиться їх дообстеження для встановлення заключного діагнозу.

Гарячка Західного Нілу – це гостре інфекційне захворювання, для якого характерні лихоманка, запалення оболонок мозку, системне ураження слизових оболонок, збільшення лімфатичних вузлів, в окремих випадках – висип. Клінічні прояви захворювання різноманітні: від безсимптомної інфекції до важкого менінгіту або менінгоенцефаліту. Смертність спостерігається, у середньому, у 4% випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ Тунісу підтвердив першу смерть від лихоманки Західного Нілу

Нагадаємо, 2 жовтня в Одеській області було госпіталізовано п’ятьох осіб з попереднім діагнозом "сибірська виразка". Згодом у МОЗ підтвердили один випадок "сибірки", вогнище захворювання локалізували.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП