na-viborakh-mera-budapeshta-peremig-opozitsiyniy-kandidat

На виборах мера Будапешта переміг опозиційний кандидат

 • 10706 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. На виборах мера в столиці Угорщини Будапешті, які пройшли в неділю, 13 жовтня, перемогу здобула опозиція. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

44-річний кандидат від лівих центристів Гергей Карачонь, за попередніми даними, набирає трохи більше 50 відсотків голосів. Іштван Тарлош, який займав пост градоначальника з 2010 року, заручився підтримкою близько 45 відсотків виборців.

Тарлош - представник партії "ФІДЕС - Угорський громадянський союз", яку очолює прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Тарлош публічно привітав Карачоня в присутності Орбана. "Уряд поважає рішення жителів Будапешта", - заявив офіційний представник на прес-конференції. "Я б хотів вивести відносини між Будапештом і урядом на новий рівень. Ми готуємося ні до війни, а до спільного будівництва", - заявив сам Карачонь.

Крім Будапешта, об'єднані сили опозиції виграли місцеві вибори в десяти великих угорських містах з 23, зокрема, в Мішкольці, Пече і Дунауйвароше. Для партії "ФІДЕС" Віктора Орбана, яка перемагала на всіх великих виборах з 2010 року, це стало першою масовою поразкою. Прем'єр заявив, що Тарлош стане його радником.

Нагадаємо, на виборах в Європарламент від Угорщини перемогла партія прем'єра Орбана.

Українські Національні Новини

Новини Світу