na-svyata-zaminuvali-bagatopoverkhivku-magazin-i-stantsiyu-kiyivskogo-metro

На свята "замінували" багатоповерхівку, магазин і станцію київського метро

 • 7602 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. В Одеській області на новорічні та різдвяні свята тричі перевіряли інформацію про замінування. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП в Одеській області.

"Так, хильнувши зайвого, 35-річна одеситка взяла до рук телефон і, попередньо обдзвонивши усіх знайомих, вирішила набрати номер поліції. Не придумавши нічого путнішого, жінка заявила, що збирається підірвати гранатою житловий будинок", – розповіли в поліції.

В Овідіопольському районі у компанії нетверезих чоловіків один з них непомітно скористався телефоном друга, подзвонив на "102" і повідомив: за два дні вибухне станція столичного метрополітену.

Також у місті Білгород-Дністровський невстановлений чоловік зателефонував до поліції та повідомив про закладену вибухівку в одному з магазинів міста.

"Правоохоронці спільно зі співробітниками СБУ оперативно встановили особи та місцезнаходження двох "мінерів", а також власника телефону, з якого було зроблено повідомлення про закладену вибухівку на території Білгорода-Дністровського. Зі слів чоловіка, він дав свій мобільний випадковому перехожому, який і подзвонив у поліцію. Наразі особа правопорушника встановлюється", – зазначили у ГУНП.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Особам, які здійснили неправдиві повідомлення про мінування, загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, в Одесі в один день двічі мінували суд.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП