na-rivnenschini-advokat-brav-uchast-u-kontrabandi-psikhotropiv-na-1-mln-griven

Адвокат брав участь у контрабанді психотропів на 1 млн гривень

 • 7082 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Суд взяв під варту адвоката, якого підозрюють в участі в злочинному угрупованні, яке перемістило в Україну прекурсори на суму понад 1 мільйон гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області, передає УНН.

"Прокурором Рівненської області 24.09.2018 повідомлено про підозру адвокату у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин у складі організованої злочинної групи та використання ним коштів, здобутих від незаконного збуту психотропних речовин. За клопотанням прокуратури до підозрюваного Рівненським міським судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що організована злочинна група, до складу якої увійшли шість жителів Рівненської та Львівської областей, налагодила канал незаконного придбання та переміщення з-за кордону психотропних речовин з метою їх збуту в Україні. Спільники перемістили з-за кордону майже 100 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок на загальну суму понад 1 мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні викрили міжнародну групу наркоторговців: вилучено наркотики на 30 млн грн

"Діяльність організованої групи була ліквідована правоохоронними органами області у червні 2017 року. Її учасників було затримано на митному посту "Краківець" у Львівській області під час контрабандного переміщення з території Республіки Польща великої партії псевдоефедриновмісних таблеток Cirrus в кількості 9600 штук, які були приховані в автомобілі. На даний час обвинувальний акт стосовно 5 учасників організованої групи вже скеровано для розгляду до суду", – розповіли в прокуратурі.

У справі фігурує адвокат. Його роль полягала у наданні порад співучасникам злочинів щодо організації та конспірації їх діяльності. Матеріали щодо нього виділили в окреме провадження. Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Найсуворіше покарання, яке передбачають санкції інкримінованих адвокату статей Кримінального кодексу України, – позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Одесі банда поштою переправляла своїм клієнтам наркотики під виглядом товарів для тварин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП