na-plyazhi-v-italiyi-viyavili-lyudskiy-skelet-yakomu-mayzhe-2-tisyachi-rokiv

На пляжі в Італії виявили людський скелет, якому майже 2 тисячі років

 • 26445 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Припускають, що знайдений скелет належить людині, яка трагічно загинула під час виверження вулкану Везувій. Про це повідомляє УНН з посиланням на Archaeological Park of Herculaneum.

Деталі

Геркуланум – містечко на захід від вулкана, яке було тогочасним курортом. Везувій поховав його під тоннами попелу та пемзи, а жертв катастрофи, яким майже 2 тисячі років, знаходять досі. Так стається через те, що під товстим прошарком вулканічного попелу, пемзи та пірокластичного матеріалу кісткові тканини карбонізувалися. Але м'які тканини та внутрішні органи фактично випарувалися через високі температури. Саме тому знаходять кістки, а не щось на кшталт муміфікованих тіл.

Варто додати, що скелети знаходять регулярно. Та тепер науковці вирішили дослідити не саме місто Геркуланум, а його околиці. Там, прямо на пляжі неподалік давнього міста, й знайшли скелет чоловіка, якому було 40-45 років на момент смерті. Цікаво, що разом з чоловіком знайшли залишки сумки з тканини та дерев'яну скриньку з металевими предметами, шматочками тканини та ймовірними слідами золотого оздоблення.

Дослідники поки не впевнені, як саме скелет потрапив на пляж. Та ймовірніше за все, його туди приніс пірокластичний потік. Про це свідчить те, що скелет сильно потрощений та розташований прямо у цьому потоці, а також інші речі, які потік приніс разом із тілом.

Нагадаємо

У Перу археологи знайшли 25 людських скелетів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП