na-okupovanii-luhanshchyni-bahato-naselenykh-punktiv-zalyshaiutsia-bez-svitla-lysohor

На окупованій Луганщині багато населених пунктів залишаються без світла – Власенко

 • 31697 переглядiв

В окупованій Луганській області склалася критична ситуація з повсюдним відключенням електроенергії, поганим мобільним зв'язком та численними пожежами через проблеми з опаленням. Зокрема у Сєвєродонецьку суттєво пошкоджена система опалення. Тим часом російські війська безуспішно намагалися штурмувати Куп'янський напрямок.

По всій так званій "ЛНР" погіршується ситуація з опаленням, яке в багатьох населених пунктах не надається, а через необережне поводженням - дуже багато пожеж. Окрім того складна ситуація з мобільним зв’язком, при цьому в комунальному сенсі лише у Луганську ситуація дещо відрізняється. Про це повідомив Роман Власенко, голова Сєверодонецької райдержадміністрації, передає УНН.

Погіршення погоди, я думаю, всі відчули. В окупованих територіях також дуже багато населених пунктів і населення залишаються зараз без світла, дуже погана ситуація з мобільним зв’язком по всій так званій ЛНР. (…) За останній час спостерігається дуже багато пожеж – у населених пунктах люди необережно поводяться з опаленням, або все ж таки не витримує проводка. Взимку ситуація погіршується, опалення не надається, світла стає менше, через те, що споживання збільшується – ситуація там критична

 - повідомив він в ефірі каналу Еспресо.

За словами Романа Власенко, у Северодонецьку рівень пошкодження систем опалення дуже значний, і хоча людей там не дуже багато, успіхів у житлозабезпеченні немає. При цьому, в комунальному сенсі, лише у Луганську ситуація не така, як в інших містах області - по електриці більш-менш нормально. Але, як каже Власенко, у місті теж проблеми з каналізацією, водою.

Що стосується ситуації у військовому плані, як зауважив Роман Власенко, зараз трохи спокійніше, можливо це пов’язано з погодою. Тим не менш російські окупанти намагалися вести штурми на Куп’янському напрямку.

Окупанти намагалися вести штурми Серебрянського лісництва, Новоселівка на Куп’янському напрямку, але реально без успіхів. Втрати несуть в цілому вони шалені, близько 150 осіб на добу, - це результат роботи Сил Оборони. Все одно використовується артилерія та авіація, але успіхів не мають. Хлопці впевнено тримають оборону і дають відсіч, і навіть локально десь контратакують

- повідомив голова Сєверодонецької райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти за добу випустили понад 230 снарядів по Херсонщині: одна людина поранена

Ігор Тележніков

Війна