na-odnogo-slidchogo-pripadaye-u-serednomu-300-kriminalnikh-provadzhen-politsiya

На одного слідчого припадає у середньому 300 кримінальних проваджень – поліція

 • 6608 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. У мегаполісах у середньому один слідчий поліції розслідує 300 кримінальних проваджень. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції України Максим Цуцкірідзе під час 6-ї зустрічі парламентсько-громадської платформи Консультативної місії Європейського Союзу, передає УНН з посиланням на прес-службу НПУ.

"У середньому на сьогодні навантаження на одного слідчого у мегаполісі становить 300 кримінальних проваджень. При цьому 80% свого робочого часу слідчий проводить на вулиці, у коридорах – у слідчого судді, у прокурора тощо", – зазначив Цуцкірідзе.

Водночас, за його словами, деякі аспекти чинного законодавства ускладнюють роботу правоохоронців. Існують проблеми щодо тривалого погодження повідомлення про підозру. Не визначені в КПК конкретні терміни. Проблемним моментом у роботі також є призначення експертиз. Ще одним питанням є здійснення огляду місця події. Виникають проблеми і під час затримання підозрюваної особи. Ще один, за словами Цуцкірідзе, проблемний тезис – неможливість зупинити, а не закрити кримінальне провадження.

"Відтак, для вирішення цих проблемних питань у Нацполіції розробили та передали до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів два законопроекти, які усунуть законодавчі суперечливості, які на цей час є в КПК", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на забезпечення поліцейських форменим одягом щорічно необхідно від 900 млн до 1,5 млрд грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП