na-mikolayivsku-mitnitsyu-priyshli-z-obshukami-z-sbu-i-dbr

На Миколаївську митницю прийшли з обшуками з СБУ і ДБР

 • 7974 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. На Миколаївській митниці ДФС заявили про слідчі дії Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань на території митниці. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення відомства у Facebook.

"Керівництво Миколаївської митниці ДФС вітає слідчі дії Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань, які відбуваються на території митниці та які пов’язані з порушеннями при оформлені ввозу мінеральних добрив", - процитували у підрозділі слова начальника Миколаївської митниці ДФС Романа Кріля, додавши, що обшуки на Миколаївській митниці проводять у справі про контрабанду міндобрив за часів колишнього керівництва.

"Мною особисто була подана інформація до ДБР щодо можливих неправомірних дій тодішнього керівництва митниці. Зокрема, мова йде про те, що через митницю було пропущено 17 партій з мінеральними добривами без начислення антидемпінгового мита. Внаслідок цього є підозра, що держава понесла збитки на суму 162,7 млн грн", - повідомив Кріль.

За його словами, наразі правоохоронці проводять обшуки за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України "Зловживання владою або службовим становищем".

"Розраховую, що фахові дії СБУ та ДБР допоможуть викрити правопорушників та належним чином їх покарати", - зазначив Кріль.

Нагадаємо, раніше ДБР проводило обшуки у львівській ДФС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП