na-mikolayevschini-vikrili-na-khabaryakh-kerivnitstvo-mitnogo-postu

На Миколаєвщині викрили на хабарях керівництво митного посту

 • 8718 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. На хабарях викрили керівників одного з митних постів Миколаївської митниці Державної фіскальної служби. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними спецслужби, начальник посту разом із заступником та митним брокером налагодили механізм отримання неправомірної вигоди від представника суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності. За різні суми неправомірної вигоди посадовці обіцяли підприємцю не створювати штучних перешкод під час експорту товарів до однієї із країн Близького Сходу.

Правоохоронці затримали брокера на робочому місці під час отримання чергового траншу у розмірі 2 000 доларів США.

Раніше співробітники СБУ задокументували п'ять епізодів отримання співробітниками митниці неправомірної вигоди на загальну суму 6 тис доларів США.

Під час обшуків в адміністративній будівлі митного посту, домоволодіннях фігурантів справи та автомобілі брокера вилучено майже 27 тис доларів США та 200 тис гривень.

Наразі начальник митного посту та обидва його підлеглих затримані. Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозри у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та інших посадових осіб митниці, можливо причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, посадовці Закарпатської митниці підозрюються у хабарництві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП