na-kpvv-na-donbasi-vid-sertsevogo-napadu-pomer-cholovik

На КПВВ на Донбасі від серцевого нападу помер чоловік

 • 19731 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. На КПВВ в Мар'їнці від серцевого нападу помер чоловік 1961 року народження, який хотів потрапити на територію підконтрольну так званій "ДНР". Про це повідомляє Моніторингова місія ООН з прав людини, передає УНН.

"Ми з глибоким жалем дізналися, що чоловік 1961 року народження помер сьогодні вночі біля контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) в Мар'їнці. Він провів кілька місяців в різних закладах охорони здоров'я на території, контрольованій урядом, і намагався відновити стосунки зі своєю сім'єю в Донецьку", - йдеться в повідомленні.

Так, з 10 червня, після того як уряд відновив роботу КПВВ, чоловік чекав можливості перетнути лінію дотику. Увечері 11 червня йому стало погано, і його доставили в лікарню на кареті швидкої допомоги. Незабаром він повернувся до автобусної зупинки у КПВВ з надією потрапити на наступний день на територію, контрольовану самопроголошеною "ДНР". Через кілька годин він помер від серцевого нападу.

"Ця трагічна смерть є ще одним нагадуванням про нагальну необхідність дозволити цивільним особам з надзвичайними гуманітарними потребами перетинати лінію зіткнення, поки не будуть зняті обмеження по пересуванню, пов'язані з COVID-19. Ми закликаємо всіх залучених по обидві сторони від лінії зіткнення сприяти її перетину з гуманітарних причин. Це було неможливо протягом останніх трьох місяців, і тисячі цивільних осіб постраждали через це", - додали в повідомленні.

Нагадаємо, до КПВВ "Мар'їнка" і "Станиця Луганська" все ще прибувають люди, які хочуть потрапити на окуповану територію, але гуманітарні дорожні коридори залишаються заблокованими окупантами.

Українські Національні Новини

Суспільство