na-kiyivschini-za-katuvannya-lyudini-suditimut-politseyskikh

На Київщині за катування людини судитимуть поліцейських

 • 16435 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно двох поліцейських Васильківського відділу поліції ГУНП в Київській області, яких обвинувачують в катуванні людини. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох поліцейських Васильківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області. Правоохоронці обвинувачуються у катуванні людини та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 127 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що слідством встановлено, що 17 грудня 2018 року під час чергування на зупинці громадського транспорту в місті Васильків Київської області правоохоронці, реагуючи на спір, застосували відносно громадянина сльозогінний газ та побили його, використовуючи приклад автомата "АКСУ-74".

"В процесі бійки поліцейські надягли на потерпілого кайданки та на службовому автомобілі вивезли його на безлюдну місцевість, де продовжили побиття. Після цього обвинувачені закрили чоловіка в багажному відділенні службового автомобіля", - додали у пресслужбі.

Зазначається, що згідно з висновками експертиз, потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Також потерпілому заподіяли суттєвої моральної шкоди.

Підозрюваним загрожує від 5 до 10 років покарання у вигляді позбавлення волі.

Нагадаємо, до суду скеровано справу щодо охоронця, який катував вихованців реабілітаційного центру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП