na-kiyivschini-cherez-spalakh-ptashinogo-gripu-zaprovadili-karantin

На Київщині через спалах пташиного грипу запровадили карантин

 • 16173 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. В приватному домогосподарстві смт Клавдієво-Тарасове на Київщині виявили спалах пташиного грипу та запровадили карантин. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Цитата:

"…в приватному домогосподарстві смт Клавдієво-Тарасове, Бучанського (Бородянського) району Київської області, при молекулярно-генетичних дослідженнях виявлено РНК вірусу пташиного грипу (тип А субтип Н5N8)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що відповідно до рішень Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Бородянській та Макарівській райдержадміністраціях, Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бучанській міській раді, з 17 лютого введено карантин щодо грипу птиці, застосовано зонування і запроваджено обмеження.

Так, до епізоотичного осередку потрапило одне з домогосподарств смт Клавдієво-Тарасове, Бучанського (Бородянського) району.

Крім того, до зони спостереження (нагляду) потрапило комерційне господарство з утримання та забою птиці: ТОВ "Виробничо-торгівельна компанія "Ранко" (вулиця Козацька, 59 А, село Бабинці, Бучанський (Бородянський) район).

Доповнення

Держпродспоживслужба взялася за перевірку викладених УНН фактів курячого канібалізму на птахофабриці.

Що було до того

У п’ятницю 22 січня в соцмережах з’явилося відео, на якому курчата птахофабрики поїдають один одного. За даними УНН, відео знято на птахофабриці “Гаврилівських курчат”, а причина канібалізму – відключення опалення та відсутність їжі.

Українські Національні Новини

Суспільство