na-khersonschini-vchitelya-zvinuvatili-v-pobitti-shkolyara

На Херсонщині вчителя звинуватили в побитті школяра

 • 8372 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Вчителя фізичної культури Дніпрянської ЗОШ звинуватили в булінгу. Про це на власній сторінці в Facebook заявив начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський, передає УНН.

Посадовець зазначив, що на "гарячу" телефонну лінію обласного штабу протидії булінгу звернулась мама шестикласника Дніпрянської ЗОШ Новокаховської міської ради, яка розповіла, що 12 квітня, вчитель фізкультури використав у відношенні її сина фізичну силу.

Спочатку, нібито за обливання водою інших учнів (мати стверджувала, що її син просто розлив воду з пляшки), поруч із школою, вчитель, зі словами "а тепер і тебе намочимо", вдарив хлопця й повів у приміщення навчального закладу, де намагався макнути учня в унітаз. Згодом, вчитель вдарив учня ще раз – у живіт.

Мати постраждалого написала відповідну заяву до поліції.

За цим зверненням правоохоронці провели перевірку. Заява про побиття не підтвердилися.

"Щодо даної заяви, то ще 12 квітня мати учня Дніпрянської ЗОШ звернулася до місцевого відділку поліції з заявою про побиття її сина. Побиття та намагання всунути силоміць голову дитини в унітаз не підтвердились. Так, учитель визнає, що брав дитину "за шкірку", так би мовити, і завів у приміщення школи, де провів профілактичну бесіду. У відношення вчителя 13 квітня був складений адміністративний протокол за статтею 173 ("Дрібне хуліганство" - ред.). Справу направлено до суду", - повідомили в прес-службі ГУНП в Херсонській області.

У поліції також повідомили, що вчитель продовжує працювати в школі.

"Представники соціальних служб, правоохоронці та педагоги опитали всіх учнів та працівників школи, які стверджують, що подібний випадок у роботі цього вчителя – перший", - додали в поліції.

Також, слід зазначити, що за словами правоохоронців, діти, які були стали свідками конфлікту підтвердили, що хлопець і справді їх обливав.

Нагадаємо, 12 квітня УНН повідомляв, що суди України розглянули вже 56 справ про булінг. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП