na-donechchini-vimagayut-zakriti-ditsadok-cherez-porushennya-pravil-pozhezhnoyi-bezpeki

На Донеччині вимагають закрити дитсадок через порушення правил пожежної безпеки

 • 11248 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. У Краматорську місцева прокуратура вимагає закрити дошкільний навчальний заклад, доки не будуть усунені порушення правил пожежної безпеки. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

"Краматорською місцевою прокуратурою до Донецького окружного адміністративного суду спрямовано позов в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до комунального дошкільного навчального закладу міста Краматорська про визнання його бездіяльності в частині дотримання правил пожежної безпеки та припинення роботи до повного усунення порушень", - йдеться у повідомленні.

Так, за результатами позапланової перевірки спеціалістами ДСНС у грудні 2019 року у закладі виявлені численні порушення Кодексу цивільного захисту та Правил пожежної безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові горів студентський гуртожиток, є постраждалі

Зокрема, приміщення не обладнані системою протипожежного захисту, вогнегасниками та евакуаційним освітленням, на вікнах встановлені глухі грати, відсутні сертифікати токсичності продуктів горіння на килими і інші покриття підлоги, допускається користування пошкодженими розетками, а працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання.

"Порушення, які створюють реальну загрозу життю та здоров’ю людей, на даний час не усунуто. За цих підстав прокуратура відстоюватиме свої позовні вимоги у судовому порядку", - додали у прокуратурі.

Як раніше повідомляв УНН, жертвами пожеж з початку року стали 265 українців.

Українські Національні Новини

Суспільство