na-donbasi-pochalosya-khlibne-peremirya-shtab-oos

На Донбасі почалося "хлібне перемир’я" — штаб ООС

 • 8604 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. На Донбасі у неділю розпочалось "хлібне перемир’я", про яке домовились під час переговорів у Мінську. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр штабу ООС.

"На виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлюється "режим тиші", що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння", — йдеться у повідомленні.

Водночас, у штабі наголосили, що підрозділи Об'єднаних сил "адекватно відповідатимуть" на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню.

"Відповідно до чинного Законодавства України, Об'єднані сили мають право і зобов'язані забезпечити збереження життя і здоров'я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на засіданні щодо врегулювання ситуації на Донбасі сторони у Мінську домовились про безстрокове перемир’я на сході України з 00:01 21 липня. Про це під час брифінгу повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

Українські Національні Новини

Суспільство