na-chernigivschini-v-ramkakh-planu-shvidkoyi-vidbudovi-potribno-vidnoviti-ponad-8-8-tis-obyektiv-zelenskiy

На Чернігівщині в рамках плану швидкої відбудови потрібно відновити понад 8,8 тис. обєктів – Зеленський

 • 795866 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. У Чернігівській області в рамках плану швидкої відбудови треба відновити 8 896 об'єктів. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час форуму з економічної стійкості та реконструкції України, передає УНН.

Цитата

«Загалом на Чернігівщині лише в рамках плану швидкої відбудови того, що потребує негайних зусиль треба відновити 8 896 об'єктів. Більше тисячі багатоквартирних житлових будинків, які були пошкоджені чи зруйновані обстрілами. Понад 7 тисяч приватних будинків, а ще лікарні, школи, комунікації, транспорт, підприємства і це лише в одному регіоні», - розповів Зеленський.

За його словами, частина роботи вже ведеться, зокрема Франція вже надала допомогу у відновленні мостів.

«Але й для французької держави, французьких компаній є більше можливостей і проектів, які потребують реалізації. Українські урядовці сьогодні представляють наші потреби у швидкій відбудови і я запрошую вас усіх приєднуватися, приєднуватися вже зараз в тому числі в рамках шефства Франції над Чернігівщиною», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що загалом бойові дії прямо зачепили територію 11 областей.

«Обсяг нашого плану швидкої відбудови, який охоплює інші регіони понад 50 000 об'єктів, і понад 12 млрд євро», - сказав Зеленський.

Доповнення

28 листопада, Київ та 11 європейських міст уклали спільну декларацію про об’єднання зусиль для швидкої та стабільної відбудови зруйнованих російськими атаками територій столичного регіону.

Українські Національні Новини

Політика