na-bezpeku-rukhu-na-dorogakh-u-2018-rotsi-planuyut-spryamuvati-1-6-mlrd-grn

На безпеку руху на дорогах у 2018 році планують спрямувати 1,6 млрд грн

 • 8092 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив проект розпорядження про схвалення стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, яким передбачається виділити з Дорожнього фонду у 2018 році на безпеку на дорогах 1,6 млрд грн. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Під час засідання уряду міністр інфраструтктури України Володимир Омелян розповів, що їхнє міністерство спільно з Укравтодором розробили план заходів, що грунтується на стратегії безпеки руху-2020.

"Інженерні стандарти: стандарти проектування будівництва та безпеки на дорогах, стандарти автомобіля. Порятунок - це швидка медична допомога, допомога після аварії. Правоохоронний нагляд і контроль: контроль швидкості, контроль на вміст алкоголю в крові водія, контроль технічного стану транспорного засобу, контроль навантажень на дорогах. Освіта і навчання: усвідомлення та розуміння ризиків, формування поведінки водіїв, пасажирів, пішоходів", - розповів міністр.

За його словами, для зменшення аварійності на автошляхах пропонується будівництво мінімум 500 кільцевих розв'язок замість сьогоднішніх нерегульованих перехресть.

Планується облаштування мінімум 1 тис. наземних пішохідних переходів, а саме - острівців безпеки, освітлення, якісних дорожніх знаків та розмітки, запровадження інтелектуальних транспортних систем тощо.

"Дорожній фонд передбачає, що 5% коштів буде спрямовано на забезпечення безпеку руху на автошляхах. Ми очікуємо, що у 2018 році ми спрямуємо 1,6 млрд грн, у 2019 році - 2,5 млрд грн, у 2020 - щонайменше 3,5 млрд грн", - сказав він.

В.Омелян наголосив, що до 2020 року потрібно мінімум на 50% скоротити смертність на українських дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В.Омелян заявив, що місцева влада отримає близько 15 млрд грн з Дорожнього фонду з 2018 року

"Ми пропонуємо створити координаційний орган з дорожньої безпеки і просимо, щоб головування у ньому обійняв Прем'єр-міністр України. Наприклад, ми можемо назвати цей орган координаційною радою", - сказав В.Омелян.

За його словами, рада координуватиме Мінінфраструктури, МВС, НП, МОЗ, а саме швидку допомогу, Міносвіти, а також Укравтодор, Укртрансбезпеки та інші органи місцевої влади.

Крім того планується, що Мінінфраструктури після зміни своєї структури восени цього року запровадить окремий підрозділ з питань безпеки на транспорті, до компетенції якого входитиме розробка та супровід нормативних документів та забезпечення розподілу коштів.

Уряд також дав доручення Мінінфраструктури, спільно з МВС, МОЗ, МОН, Мінрегіонрозвитку, Мінфіном, Мінекономрозвитку за участю громадських організацій розробити та подати КМУ проект державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху України на період до 2020 року для реалізації напрямів схваленої стратегії, які потребують фінансування.

Нагадаємо, в Україні запрацювала дорожня поліція.

Українські Національні Новини

Політика