mzs-zaklikalo-svit-zminiti-adresi-posolstv-rf-na-vulitsyu-ukrayini-stvoreno-spetsialniy-sayt

Вулиця України: МЗС закликало світ змінити адреси посольств рф

 • 186063 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Міністерство закордонних справ України закликало світ змінити адреси посольств і консульств росії на вулицю України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку відомства.

Деталі

Сьогодні, 28 березня, у 53 містах 34 країн світу стартувала кампанія Ukraine Street, яка закликає місцевих жителів підтримати перейменування вулиць з посольствами та консульствами росії на вулиці України. 

“Розмістити російські посольства по всьому світу на вулицях України – це також частина наших зусиль з ізолювання росії та депутинізації світу. Росіянам доведеться буквально читати назву "Україна" скрізь і завжди. Щоденне нагадування про те, що Україна – суверенна держава, яка переможе і існуватиме завжди, як би росія не намагалася заперечити наше право на існування”, — зазначив глава МЗС Дмитро Кулеба.

На спеціальному сайті зібрано посилання на петиції щодо перейменування вулиць, де розташовані посольства і консульства держави-агресора в усіх зазначених містах. Кожен українець може допомогти проекту, якщо запросить своїх рідних і друзів за кордоном підписувати петицію для того міста і країни, де вони перебувають.

Долучитися до кампанії жителі інших країн можуть у такий спосіб:

  • Знайти на сайті uastreet.world посилання на наявну петицію для свого міста і підписати її. Або повідомити організаторам про необхідність створити нову петицію, якщо міста немає у переліку;
  • Поділитися петицією з друзями та місцевою спільнотою;
  • Звернутися безпосередньо до свого муніципалітету і місцевих депутатів з проханням перейменувати вулицю.
  • Нагадаємо

    Вулицю у Празі, на якій розташоване посольство росії у Чехії, перейменують на вулицю Українських Героїв.

    Українські Національні Новини

    Суспільство