mzs-povidomilo-pro-stan-ukrayintsiv-z-laynera-diamond-princess-u-yakikh-viyavili-koronavirus

МЗС повідомило про стан українців з лайнера Diamond Princess, у яких виявили коронавірус

 • 23464 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Стан здоров’я двох громадян, у яких було діагностовано наявність вірусу COVID-19 на круїзному лайнері Diamond Princess, покращується. Про це кореспонденту УНН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"Двоє громадян України, у яких було діагностовано наявність вірусу COVID-19, продовжують перебувати в медзакладах міста Токіо, стан їхнього здоров’я покращується", - повідомив Погорельцев.

Він наголосив, що Посольством України в Японії проведено опитування усіх українських громадян щодо їхнього бажання бути репатрійованими в Україну.

"За повідомленням дипломатичної установи, станом на 22 лютого 2020 року, 24 з 25-ти опитаних українців (з одним встановити зв'язок не вдалось) не висловили наміру повертатися в Україну протягом найближчих днів, а відтак – планують пройти карантин в Японії", - зазначив директор ДКС.

Погорельцев підкреслив, що Посольство України в Японії перебуває на зв’язку з громадянами України, які знаходяться на борту лайнера та лікарнях і підтримує постійний контакт з усіма причетними службами з метою, зокрема, вирішення можливих проблемних питань у наших співвітчизників.

Як повідомлялося в УНН, 25 лютого стало відомо, що ще один, четвертий пасажир круїзного лайнера Diamond Princess, у якого був виявлений коронавірус, помер в японській лікарні.

Українські Національні Новини

Суспільство