mzs-oformlyuvatime-e-vizi-inozemtsyam-z-52-kh-derzhav-svitu

МЗС оформлюватиме е-візи іноземцям з 52-х держав світу

 • 8784 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. З 1 січня наступного року Міністерство закордонних справ здійснюватиме централізоване оформлення віз в електронному вигляді, е-Віз, іноземцям з 52 держав світу за розширеним переліком підстав в’їзду в Україну. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС, передає УНН.

Так, зокрема, МЗС здійснюватиме оформлення е-Віз іноземцям з 52 держав з діловою, приватною, туристичною метою, також з метою лікування, провадження діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту, а також представникам іноземних ЗМІ з метою виконання службових обов’язків.

Електронні візи у наступному році зможуть отримувати громадяни Австралії, Багамських Островів, Барбадосу, Бахрейну, Белізу, Болівії, Бутану, Вануату, Гаїті, Ґватемали, Гондурасу, Ґренади, Домініки, Домінікани, Еквадору, Індонезії, Камбоджії, Кірібаті, КНР, Колумбії, Коста-Ріки, Кувейту, Лаосу, Маврикію, Малайзії, Мальдів, Мексики, Маршаллових Островів, Мікронезії, М'янми, Науру, Непалу, Нікараґуа, Нової Зеландії, Оману, Палау, Перу, Сальвадору, Самоа, Саудівської Аравії, Сейшельських Островів, Сент-Вінсенту і Ґренадин, Сент-Люсії, Сінгапуру, Соломонових Островів, Суринаму, Таїланду, Тімор-Лешті, Тринідаду і Тобаґо, Тувалу, Фіджі, Ямайки.

Також у МЗС уточнили, що необхідно для оформлення е-Візи.

"Зареєструватись на веб-платформі МЗС. В режимі онлайн заповнити анкету, завантажити фотокартку та скановані копії документів. Сплатити онлайн банківською карткою консульський збір. Отримати готову е-Візу на електронну пошту", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, з 1 січня 2019 року тарифна ставка консульського збору за оформлення електронних віз на в'їзд до України зросте до 85 доларів.

Українські Національні Новини

Політика