myuller-na-slukhannyakh-v-kongresi-pidtverdiv-vtruchannya-rosiyi-u-vibori-ssha

Мюллер на слуханнях в конгресі підтвердив втручання Росії у вибори США

 • 10012 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Втручання Росії в американські вибори в 2016 році було "широким і систематичним". Про це на слуханнях в юридичному комітеті палати представників конгресу США заявив колишній спецпрокурор Роберт Мюллер. Про це повідомляє УНН з посиланням на Washington Post.

В ході слухань його попросили підтвердити, що його команда за підсумками розслідування дійшла висновку про плани Москви отримати вигоду від перемоги одного з кандидатів на виборах президента. На це питання він відповів позитивно і уточнив, що мова йде про Дональда Трампа, повідомило AP.

При цьому Мюллер знову підтвердив, що його команда в ході розслідування не виявила змови між російським урядом і передвиборчим штабом Трампа. Твердження американського лідера про його "повне виправдання" він тим не менш спростував.

Екс-спецпрокурор також підтвердив, що Трамп хотів його звільнити. "Це заявлено в доповіді", - зауважив він.

Нагадаємо, розслідування втручання Росії у вибори в США 2016 року тривало два роки і завершилося в квітні. У підсумковій доповіді Мюллер зазначив, що втручання здійснювалося через соціальні мережі і за допомогою хакерських атак. 29 травня спецпрокурор оголосив про закриття справи і звільнення з Мін'юсту США.

Українські Національні Новини

Новини Світу