mvf-postaviv-zelenskomu-umovu-do-chogo-tut-kolomoyskiy

МВФ поставив Зеленському умову: до чого тут Коломойський

 • 20504 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Міжнародний валютний фонд відклав фінансову допомогу Україні через побоювання, що Президент Володимир Зеленський не зможе повернути мільярди доларів, що "були вкрадені у банків". Один із них - "ПриватБанк". Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, близькі до переговорів між МВФ і Україною, передає УНН.

Видання відзначає, що МВФ заявив Президенту Володимиру Зеленському, що для виконання обіцянки очистити фінансову систему від шахрайства, відмивання грошей і крадіжок він повинен активно домагатися повернення виведених грошей.

Фонд натякнув на ці побоювання, заявивши, що у вересні він відклав затвердження нової програми порятунку. Посадові особи МВФ виявили "недоліки в законодавчій базі, повсюдну корупцію і значну частину економіки, в якій домінують неефективні державні підприємства або олігархи", сказав тоді глава місії фонду в країні Рон ван Руден, пише ЗМІ.

"Серед проблем Києва в отриманні схвалення МВФ - Ігор Коломойський, магнат і прихильник пана Зеленського, який перебуває під слідством в США, і ще один бізнесмен, який володів 45% акцій найбільшої фінансової установи України, ПриватБанку, до націоналізації його в 2016 році представниками влади, які заявили про необхідність запобігти банкрутству фінансової системи... МВФ відкладає видачу чергового пакета кредитів до тих пір, поки не переконається, що уряд Зеленського буде активно намагатися повернути приблизно 15 млрд доларів, вкрадених за останнє десятиліття у більш ніж 100 банків, включаючи ПриватБанк", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Нацбанк розраховує на угоду з МВФ і черговий транш уже цього року.

Українські Національні Новини

Політика