mvf-pogirshiv-prognoz-zrostannya-svitovoyi-ekonomiki-1

МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки

 • 7875 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив прогноз зростання світової економіки на 2019 рік до 3,3 відсотка. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Такі дані наведені у його доповіді, опублікованій у вівторок, 9 квітня.

Раніше в січні фонд прогнозував, що світова економіка цього року зросте до 3,5 відсотка. Чинний прогноз є найнижчим з 2016 року.

Експерти фонду зазначають, що хоча глобальний приріст є непоганим, перспективи для багатьох країн є дуже важкими. Головними ризиками для світової економіки фонд називає торговельну війну між США та Китаєм, а також можливий неврегульований вихід Великобританії з Євросоюзу. Також на зниження прогнозу впливають макроекономічна ситуація в Аргентині і Туреччині, а також проблеми автомобільної галузі в Німеччині, відзначають експерти МВФ.

Окрім того, автори доповіді відзначають, що 2019 рік почався з нестабільної ситуації, але в другій половині року вони очікують деяке прискорення зростання економіки. Це пов'язане з пом'якшенням грошово-кредитної політики в провідних економіках світу.

Прогноз зростання економіки США на поточний рік знижено на 0,2 відсоткових пункти - до 2,3 відсотка. У країнах Єврозони, за оцінкою МВФ, ВВП виросте у 2019 році на 1,3 відсотка.

Нагадаємо, МВФ не змінив прогноз зростання ВВП України на найближчі роки.

Українські Національні Новини

Економіка