mriya-u-polschi-timchasovo-vtratila-pratsezdatnist

“Мрія” у Польщі тимчасово втратила працездатність

 • 26169 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У понеділок під час приземлення у Польщі у найбільшого в світі літака "Мрія" зрізало болти фіксації датчика положення шасі "політ-земля". Про це інформує ДП “Антонов”, пише УНН.

Цитата

“10 січня 2022 року, під час приземлення літака Ан-225 в аеропорту Ряшіва, Польща, на правій основній опорі шасі зрізало болти фіксації датчика положення шасі "політ-земля". Виявлена несправність не вплинула на безпеку польоту та посадки "Мрії", - повідомили в пресслужбі.

"Після заміни болтів працездатність повітряного судна буде повністю відновлено. Літак продовжить виконання комерційного рейсу”, - йдеться в повідомленні.

Довідково

“Мрія” — це найбільший і вантажопідйомний літак за всю історію світової авіації.

Перший політ літак Ан-225 здійснив 21 грудня 1988 року з заводського аеродрому в Святошино. “Мрія” створювалася для перевезення корабля багаторазового використання “Буран” і частин ракети-носія “Енергія”. Передбачалося також використовувати Ан-225 як літаючий космодром в багаторазової авіаційно-космічної транспортної системи (МАКС), в якій літак є першим ступенем, а другим ступенем — невеликий космічний “човник” з паливним баком. У будь-яку точку світу “Мрія” може доставити надважкий і надгабаритний вантаж як усередині фюзеляжу, так і на зовнішній підвісці.

22 березня 1989 року “Мрія” з вантажем 156,3 тонн піднялася в повітря і за 3 години 45 хвилин польоту встановила 110 світових рекордів за швидкістю, висоті, вантажопідйомності. 11 вересня 2001 року “Мрія” встановила 124 світових і 214 національних рекордів по вантажопідйомності, швидкості і висоті польоту.

Українські Національні Новини

Суспільство