moz-pidtverdilo-vipadok-ukrayintsya-z-koronavirusom-na-bortu-laynera-diamond-princess

У МОЗ також підтвердили випадок українця з коронавірусом на борту лайнера Diamond Princess

 • 13562 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. У Міністерстві охорони здоров'я України підтвердили випадок зараження коронавірусом нового типу у громадянина України на лайнері Diamond Princess у неділю, 9 лютого. Про це повідомляє пресслужба МОЗ, інформує УНН.

"На борту лайнера Diamond Princess, за результатами лабораторних досліджень, в українця, члена команди лайнеру, виявлено гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV. Зазначена інформація отримана національним координатором Міжнародних медико-санітарних правил в рамках взаємного інформування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі українець знятий з лайнеру, який перебуває на карантині біля берегів Японії, та перевезений до японської лікарні столичного регіону.

"Там він буде перебувати в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів. Міністерство охорони здоров’я України буде щоденно поінформоване про стан його здоров’я", - повідомили у МОЗ.

Також вказується, що Державна прикордонна служба України має перелік усіх 25 громадян України, які перебувають на лайнері Diamond Princess. По поверненню їх до України за ними буде встановлено медико-санітарне спостереження. Дата повернення їх на Україну ще не визначена.

Серед підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV на лайнері (станом на 9 лютого 2020 року) громадяни наступних держав: Японії - 28 осіб, США - 14, Австралії - 7, Канади - 7, Гонконгу - 3, Китаю - 2, Нової Зеландії - 1, Філіппін - 5, Аргентини - 1, Великобританії - 1 та України - 1.

Як повідомлялося раніше в УНН, сьогодні з'явилося повідомлення про те, що 20-річний українець на круїзному лайнері Diamond Princess заразився китайським коронавірусом. Пізніше цю інформацію у коментарі журналісту УНН підтвердили у МЗС.

Українські Національні Новини

Суспільство