monastirskiy-litaki-an-32p-naykraschi-dlya-likvidatsiyi-pozhezh-tse-viznayut-u-sviti

Монастирський: літаки АН-32П - найкращі для ліквідації пожеж, це визнають у світі

 • 37209 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Сьогодні, 17 грудня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав Меморандум з керівництвом Державного підприємства "Антонов" про співпрацю. Він розповів чому саме ці літаки посилять пожежну безпеку, повідомляє УНН.

Цитата

"Цього року до України звернулося декілька країн із закликом про допомогу. Туреччина, Італія та Греція просили наших фахівців допомогти у гасінні пожеж. За результатами такої співпраці, МВС прийняло рішення купити ще один літак, який дозволить ефективно боротися з пожежами. Тому, ми хочемо замовити виготовлення ще одного літака АН-32П", — сказав Денис Монастирський.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що міжнародні партнери, всі як один сказали, українські літаки – були найкращі, вони могли набрати найбільшу кількість води: "Наші авіатори працювали у найскладніших умовах, у важкодоступних місцях, у горах. Хоча, там були літаки з усього світу".

Також командир Спеціального авіаційного загону ДСНС Костянтин Коломін та генеральний директор ДП "Антонов" Сергій Бичков підписали контракт на постачання протипожежного літака АН-32П для Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Постачання літака очікується вже наступного року, приблизна вартість - 400 мільйонів гривень. Це вже буде п’ятий літак АН-32П в авіапарку ДСНС.

Нагадаємо

МВС реалізує відразу два амбітних проєкти — Єдиний аеромедичний простір та Європейський хаб пожежної безпеки.

Українські Національні Новини

Політика