monastirskiy-anonsuvav-perevirku-dotrimannya-pozhezhnoyi-bezpeki-u-rayonnikh-likarnyakh-po-vsiy-krayini

Монастирський анонсував перевірку дотримання пожежної безпеки у районних лікарнях по всій країні

 • 16653 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Після трагедії, що сталась сьогодні на Прикарпатті, прийнято рішення перевірити наявність протипожежних засобів в реанімаційних відділеннях районних лікарень по всій країні. Про це на брифінгу у середу заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає кореспондент УНН.

Так, зі слів міністра, на сьогоднішньому засіданні уряду обговорювалось питання трагедії на Івано-Франківщині, де сталась пожежа у приміщенні реанімаційного відділення районної лікарні.

Цитата

“Прийнято рішення провести повний переоблік наявності відповідних протипожежних засобів в реанімаційних відділеннях районних лікарень по всій країні, позачергово перевірити, провести роз’яснювальну роботу, яка проводиться паралельно МОЗ і Державною службою з надзвичайних ситуацій, щоб не допустити таких подій у майбутньому”, - заявив Монастирський.

Контекст

28 грудня у лікарні на Прикарпатті сталася пожежа.

За інформацією ДСНС, причиною трагедії могло статися грубе порушення правил пожежної безпеки. Співробітник закладу поставив заупокійну свічку в приміщенні, де працювало одночасно п'ять кисневих концентраторів.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 270 ККУ - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Українські Національні Новини

Суспільство