mn17-ne-mig-buti-zbitiy-viyskovim-litakom-prokuror

МН17 не міг бути збитий військовим літаком - прокурор

 • 13692 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Пасажирський літак Boeing рейсу МН17, що зазнав катастрофи у 2014 році над Донбасом, не міг бути збитий військовим літаком, так як радари у той момент не фіксували інших літаків. Про це на засіданні заявив голландський прокурор Вард Фердінандуссе, передає кореспондент УНН.

"Питання, чи міг Boeing бути збитий військовим літаком, було вивчене з різних кутів. Багато джерел повідомляють, що такий сценарій розвитку подій був неможливий. Найважливіша і об'єктивна інформація була отримана в результаті аналізу даних радарів, голосових самописців, переговорів російських і українських диспетчерів і результатів судової експертизи, проведеної рядом незалежних експертів", - сказав прокурор.

Він зазначив, що цей сценарій був вивчений у повній мірі: атака з повітря не могла привести до краху MH17.

"Ці висновки ґрунтуються на тому, що дані первинних радарів не зафіксували інших літаків у повітряному просторі в момент аварії літака, що шкода не могла бути завданою військовим літаком і що атака військового літака не підтверджується інформацією, отриманою з голосових самописців. Все це робить продовження розслідування даного сценарію недоцільним", - зазначив Фердінандуссе.

Раніше в УНН повідомлялося, що у тілах екіпажу виявили уламки ракети "Бука".

Нагадаємо, що сьогодні об 11:00 за київським часом суд у Нідерландах продовжив засідання, що відновилося вчора, у справі про збиття малайзійського Boeing над Донбасом 17 липня 2014 року. Слухання почалося зі слова нідерландського прокурора Тейса Бергера.

Відзначимо, що вчора в ході засідання переважно виступала сторона звинувачення, яка розповіла про складнощі у зборі доказів, і в черговий раз підкреслила про докази того, що "Бук" був на підконтрольній бойовикам території.

Українські Національні Новини

Політика