misyats-mozhe-otrimati-vlasniy-chasoviy-poyas

Місяць може отримати власний часовий пояс

 • 718966 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Європейське космічне агентство заявило, що створення окремого часового поясу для Місяця може спростити ситуацію, для планування космічних місій різних країн та допомогти розвитку космічної галузі загалом. Передає УНН з посиланням на The New York Times.

Деталі

Європейське космічне агентство (ESA) визнало нинішню систему часового поясу Місяця нестійкою.

"ESA не бере на себе ініціативу в цьому обговоренні, ми просто вказуємо на проблему, яку нам потрібно вирішити", — сказав Брайс Делландреа, інженер ESA.

"Але це та тема, яка потребує міжнародної координації та консенсусу", — підкреслив Делландреа.

За словами ESA, основною метою створення універсальної системи хронометражу для Місяця є оптимізація зв'язку між різними країнами та організаціями, які займаються координацією поїздок на Місяць та перебування місій навколо нього.

"Ідея власного часового поясу на Місяці важлива, тому що вона вказує на розвиток Місяця у міжнародній площині", — сказав Джек Бернс, директор Мережі космічних досліджень Університету Колорадо.

"Точний хронометраж був ключем до навігації на Землі, і це ключ до навігації між Землею та Місяцем", — зазначив він.

У ESA говорять, що створення власного часового поясу Місяця — це необхідність, проте багато деталей ще потрібно опрацювати. За словами агентства, одне з питань, яке ще належить вирішити, полягає в тому, чи слід встановлювати власний, незалежний час на Місяці чи синхронізувати його із Землею.

Час на Землі точно відстежується атомним годинником, проте синхронізувати час з Місяцем буде складно, тому що там годинник іде швидше, відраховуючи близько 56 мікросекунд, або мільйонних часток секунди на день.

Доповнення

За словами доктора Бернса, щойно буде встановлено новий місячний часовий пояс, методи, що використовуються для його створення, будуть корисними для майбутніх космічних досліджень.

Українські Національні Новини

Новини Світу