minyust-ssha-predyaviv-zvinuvachennya-v-shpigunstvi-simom-rosiyanam

Мін'юст США пред'явив звинувачення в шпигунстві сімом росіянам

 • 9647 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Мін'юст США пред'явив звинувачення в причетності до кібератак семи росіянам, яких підозрюють у шпигунстві для російських спецслужб. Про це заявив під час прес-конференції прокурор Західного округу Пенсильванії Скотт Бреді, передає УНН.

"Ці семеро обвинувачуються в тому, що вони несуть відповідальність за всеохоплюючу кампанію хакерських атак, викрадення конфіденційної та чутливої інформації та оприлюднення цієї інформації для використання її проти недоброзичливців Росії й зміну громадської думки на користь Росії", - заявив Бреді.

За його словами, жертвами атак російських злочинців стали сотні осіб.

"Серед жертв приблизно 250 спортсменів із 30 країн, а також американські та міжнародні антидопінгові агентства, такі як WADA, Арбітражний суд для спорту, Міжнародна асоціація Федерації легкої атлетики, ФІФА та ще 35 антидопінгових федерацій … а також, вони націлювались на Westinghouse, ядерну енергетичну компанію, розташовану в Пітсбурзі, штат Пенсильванія, яка постачала ядерне паливо до України", - сказав представник мін'юсту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МЗС Великої Британії звинуватив ГРУ в скоєнні кібератак і пообіцяв відповісти на них

У прес-релізі Мін'юсту вказані імена: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадин, Олег Сотников і Олексій Мінін.

Троє з сімох росіян - Бадин, Малишев і Єрмаков, звинувачуються у втручанні в вибори в США, підкреслюють в Мін'юсті.
Решта імен пов’язані з кібератаками на ОЗХЗ, про які раніше у четвер заявило Міноборони Нідерландів.

Як повідомляв УНН, за повідомленням деяких ЗМІ, росіяни, яких вислали з Нідерландів через підозри в шпигунстві і спробі кібератаки на ОЗХЗ, намагалися отримати інформацію про міжнародне розслідування авіакатастрофи рейсу MH17 над Донбасом.

Голландська військова розвідка MIVD запобігла передбачуваній кібератаці на ОЗХО, яку готували російські спецслужби, організації проти поширення хімічної зброї в Гаазі.

Українські Національні Новини

Новини Світу