minulogo-roku-kvartirna-cherga-v-kiyeva-zrosla-na-1-2-tis-osib

Минулого року квартирна черга в Києва зросла на 1,2 тис. осіб

 • 28358 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Станом на березень поліпшення житлових умов, згідно із квартирним обліком при районних адміністраціях, потребує 68786 родин у Києві, тоді як за минулий рік цей показник зріс на 1234 родин або одиноких осіб. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації у відповіді на запита кореспондента УНН.

Зокрема, в Шевченківському районі Києва станом на 15 березня на квартирному обліку перебуває 7706 сімей. Протягом минулого року на квартоблік у районі зарахували 158 сімей. У Голосіївському районі станом на березень у квартирній черзі перебуває 6326 родин. Минулого року кварт черга збільшилась на 98 родин. У Дарницькому районі на обліку щодо поліпшення житлових умов перебуває 7320 родин. Минулого року на квартоблік прийняли ще 152 родини. У Святошинському районі на квартобліку перебуває 7930 родин. Минулого року на квартирний облік було взято 121 родина. У Дніпровському районі на квартобліку перебуває 12007 родин. Минулого року черга збільшилась на 110 родин.

У Печерському районі в черзі на поліпшення житлових умов перебуває 2447 сімей. Минулого року квартирна черга зросла на 50 родин. У Деснянському районі на квартобліку перебувало 6201 родина. Протягом минулого року черга збільшилась на 202 особи. В Оболонському районі на квартобліку перебувало 5639 родин. Минулого року до квартирної черги зарахували ще 98 сімей, однак вже з початку поточного року черга збільшилась на 32 родин. У Солом'янському районі у квартирній черзі перебуває 7757 родин. Минулого року квартирна черга збільшилась ще на 245 родин.

Нагадаємо, за даними забудовників, столичний ринок житла здатен легко поглинати до 2 млн квадратних метрів у рік, адже потреба у житлових площах надзвичайно висока. Згідно зі статистикою, у перенаселеному житлі проживає 45% населення України, тоді як у Європі – лише 17%. Учасники ринку житлової нерухомості оцінюють рівень затребуваності нового житла як надзвичайно високий.

"Запит на нові об’єкти, зокрема у "Київміськбуді", дуже великий. Як і потреба людей у житлі в цілому. Що стосується собівартості будівництва, то, на думку наших аналітиків і на думку інших експертів галузі, вона буде і далі зростати. Прогнозуємо зростання на 15-20%", – зазначив президент ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір.

Водночас забудовник зазначає, що інвесторам, які хочуть придбати житло від забудовника, пропонуються програми лояльності, розстрочку або можливість скористатися іпотечним кредитуванням. Це дозволяє придбати житло, навіть не маючи всієї суми вартості помешкання для оплати відразу.

Українські Національні Новини

Економіка