minoboroni-poobitsyalo-pokarati-vinnikh-u-zlovzhivannyakh-pid-chas-perevezennya-til-zagiblikh-z-donbasu

Міноборони пообіцяло покарати винних у зловживаннях під час перевезення тіл загиблих з Донбасу

 • 10758 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. У Міністерстві оборони обіцяють за результатами службового розслідування притягнути до відповідальності посадових осіб, які причетні до зловживань під час перевезення тіл загиблих українських військових з Донбасу, передає УНН з посиланням на пресслужбу відомства.

"За дорученням міністра, Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України провело попередню перевірку відомостей щодо можливих зловживань під час перевезення тіл загиблих українських захисників, оприлюднених у програмі Яніни Соколової", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі встановлено, зокрема, що "дії певних посадових осіб мають ознаки приватного інтересу при проведенні процедур публічних закупівель".

"Після аудиту Управління цивільно-військового співробітництва Генерального Штабу Збройних Сил України та військових частин щодо використання коштів за відповідною бюджетною програмою та завершення службового розслідування вирішуватиметься питання юридичної відповідальності причетних посадових осіб", - сказано у повідомленні.

Раніше у згаданій передачі на тему "Хто і як краде гроші на похованнях загиблих українських воїнів" повідомили, що нібито деякі військові чиновники "заробляють на перевезенні вантаж-200 з Донбасу".

Українські Національні Новини

Політика