minkult-khoche-stvoriti-ukrayinsku-elektronnu-biblioteku

Мінкульт хоче створити українську електронну бібліотеку

 • 14863 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Український культурний фонд, підпорядкований Міністерству культури, і Міністерство цифрової трансформації планують спільну роботу над створенням електронної бібліотеки, заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

"Зараз ми працюємо. Український культурний фонд разом, зараз вже приєднається Міністерство цифрової трансформації щодо створення української електронної бібліотеки. Для того, щоб у кожній школі, у кожному місті, де є інтернет або де він буде найближчим часом, була можливість дитині дістатися книжки. Ми плануємо, що декілька назв будуть безкоштовні взагалі, тобто держава буде це оплачувати. Я не знаю, скільки зараз, тому декілька, 10, 20, 30... Ми подивимося. І будь-яка людина зможе читати це. Доступ ми забезпечимо, наприклад, в електронний спосіб", – заявив міністр.

Він запевнив також, що фінансування Інституту книги не буде скорочене. За даними Бородянського, в Україні наразі публікується близько 8 тисяч найменувань книжок щорічно, але він вважає, що цього недостатньо.​

"Їх (книжок – ред.) чимало, але недостатньо, на наш погляд. Їх є десь 8 тисяч назв кожен рік. Тому ми будемо розвивати. Що означає? Що у нас будуть програми підтримки українських молодих авторів, підтримки видавництва українських молодих авторів і таке інше. У нас будуть програми підтримки перекладу з іноземної мови на українську", – анонсує Бородянський.

Нагадаємо, Міністерство культури, молоді та спорту України розробляє проект розвитку в окупованому Криму української та кримськотатарської мов, української культури.

Українські Національні Новини

Політика