ministr-pratsi-ssha-yde-u-vidstavku-na-tli-skandalu-z-rozbeschennyam-nepovnolitnikh

Міністр праці США йде у відставку на тлі скандалу з розбещенням неповнолітніх

 • 9904 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Президент США Дональд Трамп повідомив в п'ятницю про відставку міністра праці Олександра Акости. За словами президента, відставка пов'язана із звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, висунутих проти мільярдера Джеффрі Епштейна, передає УНН з посиланням на «Голос Америки».

Так, повідомляється, що Трамп заявив про відставку Акости в п'ятницю в Білому домі перед поїздкою в штат Вісконсін. Акоста вийшов на галявину перед Білим домом разом з президентом. Дональд Трамп високо оцінив діяльність Акости на посаді міністра праці. Виконувати обов'язки міністра буде його нинішній заступник, Патрік Піццелла.

Акоста очолив Міністерство праці в квітні 2017 року. Він був федеральним прокурором Південного округу Флориди з 2005 по 2009 рік. Саме він курирував першу кримінальну справу, відкрита проти Епштейна за звинуваченням у сексуальних злочинах за участю неповнолітніх дівчаток-підлітків. Як стверджують опоненти екс-міністра, в результаті угоди, укладеної за допомогою Акости, злочинець відбувся мінімальним покаранням.
Епштейн відмовився визнавати провину в нових звинуваченнях, висунутих проти нього в Нью-Йорку на цьому тижні.

Акоста у відповідь на критику на свою адресу заявив, що злочини, вчинені Епштейном, були «жахливі», додавши, що він радий появі нових свідчень у справі про розбещення малолітніх. Міністр підкреслив, що це дозволить залучити Епштейна до відповідальності за скоєні ним злочини.

Як повідомляв УНН, на минулому тижні Джеффрі Епштейна затримали в Нью-Йорку. Газета The New York Times повідомила, що йому будуть пред'явлені звинувачення в торгівлі людьми з метою їх сексуальної експлуатації.

Українські Національні Новини

Новини Світу