mingarelli-v-ukrayini-potribno-negayno-stvoriti-antikoruptsiyniy-sud

Мінгареллі: в Україні потрібно негайно створити Антикорупційний суд

 • 13419 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що в Україні терміново має бути створений Антикорупційний суд. Про це він заявив в інтерв'ю "Українському радіо", передає УНН.

"Ми, насамперед, повинні зміцнити створені антикорупційні органи: Національне антикорупційне бюро, Національне агентство з питань запобігання корупції та інші. Також терміново, нагально потрібно, щоб запрацював Антикорупційний суд, про що дуже довго говорить і на чому наполягає Венеціанська комісія", - заявив Х.Мінгареллі.

Також посол ЄС зазначив, що треба, щоб терміново Національне агентство з питань запобігання корупції отримало можливість та ресурси для перевірки електронних декларацій. Крім того, він зазначив, що "вимога про декларування доходів громадських активістів повинна бути знята".

Нагадаємо, відповідно до пояснювальної записки законопроекту, Спеціалізований антикорупційний суд має розглядати кримінальні провадження, пов’язані із вчиненням правопорушень, які містять корупційну складову.

Українські Національні Новини

Політика