minapk-zberig-klyuchovi-napryamki-derzhpidtrimki-agrariyiv

МінАПК зберегло ключові напрямки держпідтримки аграріїв

 • 14723 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У 2019 році уряд продовжить дотувати аграріїв. Діятимуть ті програми держпідтримки, які користувалися попитом торік. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, передає УНН із посиланням на прес-службу міністерства.

"Традиційно, з кожним роком реалізації програм держпідтримки попит на участь та отримання дотацій серед аграріїв зростає. Тому наша логіка при формуванні програм на 2019 рік була така, щоб зберегти і динаміку, і ключові напрями підтримки.

У 2019 році буде логічне продовження держпідтримки 2018 року з деякими законодавчими змінами, які відбулися наприкінці минулого року", - зазначила Олена Ковальова.

Додатково у міністерстві УНН повідомили, що порядок розподілу дотацій на цей рік буде оприлюднений найближчим часом.

Наразі документ доопрацьовується, а потім буде оприлюднений для обговорення з учасниками ринку. Крім того, за даними МінАПК, цьогорічна програма держпідтримки тваринництва включатиме дотування будівництва переробних підприємств.

Як раніше повідомляв УНН, в Україні цього року очікується "бум" їхнього будівництва. Уже кілька великих агрохолдингів повідомили про розширення своїх елеваторних потужностей.

Нагадаємо, найбільшою інвестицією в об'єкти АПК за останні 5 років вважається будівництво другої лінії виробництва Вінницької птахофабрики агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба).

Українські Національні Новини

Економіка