mikolayivskiy-kostol-u-kiyevi-vneseniy-do-reyestru-pamyatok-ukrayini

Миколаївський костьол у Києві внесений до реєстру пам’яток України

 • 361052 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Уряд на засіданні 8 жовтня вніс Миколаївський костьол у Києві до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Про це представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у своєму Телеграм-каналі, передає УНН

Цитата

«Внесено об’єкти культурної спадщини національного значення (Миколаївський костьол, будинок причту та Ансамбль Миколаївського костьолу та будинку причту, що розташовані за адресою м. Київ, вул. Велика Васильківська, 75) до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. У зв’язку з цим зазначені пам’ятки виключено із списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави», - повідомив Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парафіяни костьолу святого Миколая знайшли спонсорів для реставрації храму - затримка за Мінкультом

Нагадаємо

У столичному костелі Святого Миколая ввечері 3 вересня 2021 сталася пожежа.

На реставрацію костелу святого Миколая зібрали 21,7 млн грн. У січні 2022 року повідомив, що протиаварійні роботи завершилися.

Але будівля продовжує перебувати в аварійному стані. 1 червня 2022 року костел святого Миколая в Києві мав бути переданий у фактичне володіння римо-католицької парафії святого Миколая. Проте, Міністерство культури та інформаційної політики, на балансі якого перебуває храм, на той момент не підготувало всі необхідні документи про його передачу.

На запит УНН у червні 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики відповіло, що костел закріплений на балансі Національного будинку органної та камерної музики України. А згідно із Законом «Про культуру» та постановою Кабміну «Про умови передачі пам’яток архітектури релігійним організаціям», спочатку необхідно перемістити Будинок музики в іншу рівноцінну будівлю. Приміщення для Будинку органної та камерної музики знайдено.

Українські Національні Новини

Київ