mi-vtratili-bagato-lotchikiv-u-mariupoli-zelenskiy

Ми втратили багато льотчиків у Маріуполі – Зеленський

 • 247201 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Україна втратила багато льотчиків, які летіли допомагати захисникам Маріуполя. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю з нагоди третьої річниці інаугурації, пише УНН.

Деталі

Так, говорячи про захисників Маріуполя, Зеленський зазначив що це "абсолютно героїчні люди".

Він нагадав, що зокрема і на заводі "Азовсталь" знаходились не лише Нацгвардійці.

"Там 400 прикордонників, багато поранених, загиблих, але 400 знаходилось там – це велика кількість. Також нацгвардійці, десантники, також там поліцейські, навіть представники Служби безпеки України, медики, військові медики, звичайні місцеві люди. Там велика кількість героїчних людей", - сказав він.

Цитата

"Велика кількість загинула наших льотчиків, на жаль. Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, знали, що долетіти майже неможливо – долетіти до "Азовсталі" і привезти їм ліки, харчову продукцію, воду. Забрати тіла поранених. Дуже багато речей відбувалось, які ніхто офіційно не міг коментувати. Тому що повітряних коридорів до "Азовсталі" не було через російське потужне ППО", - зазначив Зеленський.

"Ми ж не просто так говорили – допоможіть нам, закрийте небо. Не те що ми боїмось літаків… Питання було не тільки в літаках, питання було в їх ППО, у їх ракетах, багато в чому. Ти не можеш просто підійти до Маріуполя. Велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи що 90% - вони не повертаються. Уявіть собі, що робили ці люди. Вони летіли туди, ми втратили багато льотчиків", - повідомив він.

Доповнення

Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що із заводу "Азовсталь" у Маріуполі вийшло близько 1700 українських військових.

Увечері 19 травня заступник командира полку "Азов" Святослав "Калина" Паламар записав відеозвернення з "Азовсталі". Він сказав, що на заводі триває спецоперація.

20 травня міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що 1908 захисників Маріуполя вийшли із заводу "Азовсталь". У російському відомстві стверджують, що вони "здалися в полон".

Українські Національні Новини

Політика