mi-vistoyali-i-zrobimo-vse-schob-tsogo-roku-zdobuti-peremogu-zelenskiy

Ми вистояли і зробимо все, щоб цього року здобути перемогу - Зеленський

 • 1413330 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський у річницю початку повномасштабної війни, яку розпочала росія проти України, заявив, що українці вистояли й зроблять все, щоб цього року здобути перемогу. Президент звернувся також до людей, які перебувають у тимчасовій окупації та наголосив, що Україна не залишила їх, і так чи інакше буде звільнено всі українські землі, передає УНН.

Цитата

«Ми вистояли перший день повномасштабної війни, ми не знали, що буде завтра, але точно зрозуміли, що за кожне завтра треба битися, і ми бились і вигризали кожну добу, і ми вистояли другий день, а далі третій. Три доби, які нам відводили на життя. Погрожували, що за 72 години нас не буде існувати, але ми вистояли четвертий день, а потім п’ятий. А сьогодні стоїмо рівно один рік. І досі знаємо: за кожне завтра треба битися!» - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24 лютого мільйони з нас зробили вибір: не білий прапор, а синьо-жовтий стяг - Зеленський

Він зазначив, що далі була весна, сповнена нових атак, нових ран, нового болю.

«Усі побачили справжнє нутро нашого ворога. Обстріли пологового будинку, драмтеатру в Маріуполі, Миколаївської ОДА, площі Свободи в Харкові, вокзалу в Краматорську. Побачили Бучу, Ірпінь, Бородянку. Весь світ чітко усвідомив, що насправді означає «русскій мір». На що здатна росія. Водночас світ побачив, на що спроможна Україна. Це нові герої. Оборонці Києва, захисники «Азовсталі». Нові подвиги, які здійснювали цілі міста. Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Миколаїв, Гостомель, Волноваха, Буча, Ірпінь, Охтирка. Міста-герої. Столиці незламності. Нові символи. А разом із цим – нові оцінки та прогнози щодо України», - розповів Зеленський.

За його словами, у перший місяць війни стався й перший перелом.

«Перші зміни у сприйнятті світом України. Вона не впала за три доби. Вона зупинила другу армію світу. А далі були перші наступи, перші здобутки, перші звільнені території. Перша й не остання Чорнобаївка. Вигнання окупантів із Київщини, Сумщини та Чернігівщини. Наша «Стугна». «Вільха». Наш «Нептун» і крейсер «москва», який іде на дно. Перший «Рамштайн». І другий за всю історію ленд-ліз», - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони назвали 10 перемог України за рік повномасштабної війни

Він зауважив, що війна змінила долю багатьох сімей.

«Переписала історії наших родин. Змінила наші звичаї та традиції. Раніше дідусі розказували онукам, як били нацистів. Тепер онуки розповідають дідусям, як б’ють рашистів. Раніше мами й бабусі плели шарфики, тепер плетуть маскувальні сітки. Раніше діти просили в Санти смартфони, гаджети, тепер же віддають кишенькові й збирають кошти для наших бійців. За рік фактично кожен українець когось втратив. Батька, сина, брата, маму, доньку, сестру. Кохану людину. Близького друга, колегу, сусіда, знайомого. Мої співчуття», - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що вирок очевидний.

«Дев’ять років тому сусід став агресором. Рік тому агресор став катом, мародером і терористом. Ми не маємо сумніву, що вони понесуть відповідальність. Ми не маємо сумніву в тому, що на нас чекає перемога. Я хочу зараз звернутися до тих, хто все ще чекає. До наших громадян, які зараз перебувають у тимчасовій окупації. Україна не залишила вас, не забула про вас, не відмовилася від вас. Так чи інакше ми звільнимо всі наші землі. Ми зробимо все, щоб Україна повернулась. А всім, хто зараз вимушено перебуває за кордоном: ми зробимо все, щоб ви повернулися до України. Щоб це стало можливим. Ми будемо боротись і повертати кожного нашого поленого. І лише це все разом буде перемогою», - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заявив, що Україна ніколи не стане жертвою росії

Президент зазначив, що українці бачать перемогу навіть у темряві.

«Попри постійні масовані ракетні удари й відключення електроенергії. Ми бачимо світло цієї перемоги. Ми витримуємо всі погрози, обстріли, касетні бомби, крилаті ракети, дрони-камікадзе, блекаут, холод. Ми сильніші за це. Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності. Рік незламності. Лютий рік незламності. Його головний підсумок – ми вистояли. Ми не зазнали поразки. І зробимо все, щоб цього року здобути перемогу!» - наголосив Президент.

Українські Національні Новини

Політика