merck-i-pfizer-ogolosili-pro-bagatoobitsyayuchi-rezultati-preparativ-proti-covid-19

Merck і Pfizer оголосили про багатообіцяючі результати препаратів проти COVID-19

 • 17477 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Американські фармацевтичні гіганти Merck і Pfizer оголосили про обнадійливі результати для пероральних препаратів проти коронавірусу, що може відкрити нову главу в боротьбі з пандемією. Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Це таблетки, які приймаються перорально, як тільки з’являються перші симптоми Covid-19, щоб уникнути серйозних форм захворювання, а отже, госпіталізації.

Цю форму лікування шукали з початку глобальної пандемії коронавірусу.

Після місяців досліджень Merck і Pfizer стверджують, що досягли цієї невловимої мети.

На початку жовтня Merck заявила, що чекає дозволу в Сполучених Штатах для таблеток Молнупіравіру, і Pfizer послідувала його прикладу, випустивши таблетки Паксловід.

Обидва види таблеток є противірусними засобами, які діють шляхом зниження здатності вірусу до реплікації, уповільнюючи захворювання.

Обидві компанії стверджують, що клінічні випробування показали значне зниження ризику госпіталізації.

У тих, хто приймав Молнупіравір, зафіксували зменшення ризику госпіталізіції на 50%, а ті, хто приймали Паксловід, майже на 90%, хоча прямих порівнянь цих показників ефективності слід уникати через різні протоколи дослідження.

Згідно з дослідженням, опублікованим у жовтні бразильськими науковцями в журналі Lancet Global Health, антидепресант Флувоксамін, який уже доступний для населення, також показав обнадійливі результати у запобіганні серйозних форм Covid-19.

Якщо ефективність цих препаратів буде підтверджена, це стане великим кроком уперед у боротьбі з Covid-19.

Таблетки Merck та Pfizer для лікування, слід приймати близько 10 доз протягом п'яти днів.

Доповнення

Молнупіравір компанії Merck вже був схвалений у Сполученому Королівстві, де органи охорони здоров'я в четвер дали "зелене світл"о його застосуванню у пацієнтів з ризиком розвитку серйозної форми захворювання, таких як літні люди, люди з ожирінням або хворі на діабет.

Органи охорони здоров'я США та ЄС також терміново розглядають препарат.

Європейське агентство з лікарських засобів у четвер пообіцяло "прискорити" розгляд, не назвавши точної дати.

Декілька країн вже замовили запаси Молнупіравіру, наприклад, США.

Ціна за п'ятиденний курс становить приблизно 700 доларів.

Що стосується Pfizer, то, хоча вона й не окреслила загалом ціни на Паксловід, компанія пообіцяла, що він буде "доступним" і залежатиме від багаторівневого підходу до ціноутворення, що базується на рівні доходів країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу