mayzhe-chvert-ukrayintsiv-pomitili-posilennya-rozkolu-v-krayini-cherez-vibori-opituvannya

Майже чверть українців помітили посилення розколу в країні через вибори - опитування

 • 9904 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Майже чверть громадян України вважають, що через президентські вибори в українському суспільстві посилився розкол. Про це свідчать дані, оприлюднені Соціологічною групою "Рейтинг", передає УНН.

Як повідомили в "Рейтингу", 28% респондентів переконані, що нинішні вибори скоріше об’єднали країну, попри це 24% вважають, що розкол, навпаки, посилився. Натомість третина опитаних стверджують, що вибори президента ані розкололи, ані об’єднали Україну. Найбільше тих, хто бачить консолідуючі процеси, серед прихильників Зеленського (38%), водночас кожен п’ятий з них бачить можливість розколу. Серед симпатиків Порошенка третина вбачає у виборах можливий розкол, лише 17% – об’єднання.

Як додали автори дослідження, 76% респондентів зазначають, що ситуація, коли їхні близькі, родичі або знайомі підтримують іншого, аніж вони кандидата на цих виборах, є цілком нормальною. Попри це 9% вважають такий стан помилкою, водночас зазначили, що не намагатимуться впливати на вибір, стільки ж кажуть, що будуть переконувати своїх близьких змінити свою думку. Найбільше останніх серед прихильників Порошенка (22%).

Довідка. Наведені дані були отримані в ході соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 16 квітня серед громадян України віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Усього опитано 3000 українців. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку квітня, 51% опитаних планує віддати свій голос за Володимира Зеленського під час повторного голосування на чергових виборах президента.

Українські Національні Новини

Політика