mayzhe-40-ukrayintsiv-ochikuyut-vid-maybutnogo-prezidenta-znizhennya-tarifiv-opituvannya

Майже 40% українців очікують від майбутнього президента зниження тарифів - опитування

 • 11416 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Майже 40% українців очікують від майбутнього президента України зниження тарифів на комунальні послуги. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

За даними КМІС, українці очікують від майбутнього президента України: зниження тарифів на комунальні послуги – 39,1%, подання до парламенту законопроектів про зняття недоторканості з депутатів, суддів, Президента – 35,5%, розпочати/ пришвидшити розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів – 32,4%.

Також, українці вважають, що майбутній президент повинен розпочати переговори з Росією – 23,3%, знизити зарплату топ-чиновникам – 18,4%, розпочати переговори з ЄС та США щодо Донбасу і Криму – 16,4%, пришвидшити розслідування злочинів проти Майдану – 9,4%, ініціювати зміну системи парламентських виборів – скасування мажоритарних виборів і перехід до пропорційної системи з відкритими списками – 8%, виставити на продаж приміщення, автівки та інші активи Державного управління справами, яке займається забезпеченням Президента – 5,5%, ініціювати перезапуск антикорупційних органів (НАБУ, САП) – 5,2%, арештувати російські активи в Україні – 4,6%, внести до парламенту законопроект про референдуми в Україні – 4,2%, розпочати переговори про вступ до ЄС – 3,3%.

Додамо, КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 9 по 14 квітня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% — для показників, близьких до 25%, 2,0% — для показників, близьких до 10%, 1,4% — для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, понад 40% українці вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися.

Українські Національні Новини

Політика