mayzhe-300-tsivilnikh-pokhovani-u-bratskiy-mogili-v-buchi-mer

Майже 300 цивільних поховані у "братській" могилі в Бучі — мер

 • 337085 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Після звільнення Бучі у братських могилах вже поховали 280 людей. Про це повіломив міський голова Анатолій Федорук агентству AFP, передає УНН.

Цитата

"У Бучі ми вже поховали в братських могилах 280 людей", – повідомив AFP по телефону міський голова Анатолій Федорук. За його словами, вулиці сильно зруйнованого міста всіяні трупами.

Деталі

Федорук сказав, що всіх цих людей розстрілювали, вбивали в потилицю. За його словами, жертвами були чоловіки та жінки, а серед загиблих він бачив 14-річного хлопчика. На багатьох тілах були білі пов’язки, "щоб показати, що вони беззбройні.

"На вулицях міста досі стояли автомобілі, на яких «загинули цілі сім’ї: діти, жінки, бабусі, чоловіки. Трупи все ще були на вулицях, тому що там ще не працювали сапери", – додав Федорук.

Він стверджував, що деякі з жертв намагалися перетнути річку Бучанку на підконтрольну Україні територію і були вбиті.

"Це наслідки російської окупації", - сказав він.

Неможливо сказати, скільки мирних жителів було вбито під час боїв з російськими силами. За його словами, влада очистить трупи після того, як сапери дадуть їм зелене світло через три-чотири дні.

Нагадаємо

Цього тижня українські війська відновили контроль над Бучею. Місто було недоступне майже місяць, оскільки його утримували російські війська. Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область звільнені.

Українські Національні Новини

Суспільство