maye-buti-tribunal-proti-rosiyi-za-ussi-zbitki-zavdani-yiyi-terorom-zelenskiy

Зеленський: має бути трибунал проти росії за усі збитки, завдані її терором

 • 701938 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Має бути створений трибунал для росії, щоб вона справедливо компенсувала Україні збитки, які завдала своєю агресією. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській Раді, передає кореспондент УНН

Цитата

"Має бути трибунал проти росії за цю агресію, має бути компенсаційний механізм за усі збитки, завдані російським терором. Має бути справедлива відповідальність для російських терористів за все, що вони наробили - від знищення малазійського Боїнга у небі над Донбасом ще у 2014 році до кожного іншого прояву цього страшного терору.

Тисячі жертв цього терору і пам'ять тисячі наших воїнів, які поклали своє життя, долаючи цей терор, вимагають справедливості. І це справедливо", - сказав Зеленський.

Деталі

Президент наголосив, що відновлення справедливості стане "частиною безпекового фундаменту мирної Європи". Він зауважив, що Україна ніколи не прагнула війни та завжди намагалася зберігати мир.

"Україна ніколи не прагнула війни - ні цієї, ні будь-якої іншої. Україна ніколи не провокувала і завжди намагалася зберігати мир, і ви це дуже добре знаєте. Історія теж це дуже добре знає. І ви знаєте, який потенціал у нашій формулі (миру - ред.), і найголовніше у нашій з вами єдності, великий потенціал. Я закликаю вас реалізувати його на повну", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Європарламенті заявив, що  сьогодні Україна та Європа борються проти "найбільшої антиєвропейської сили".

Українські Національні Новини

Політика