mav-pomerti-v-litaku-navalnogo-otruyili-bilsh-nebezpechnim-vidom-novachka-zmi

Мав померти в літаку: Навального отруїли більш небезпечним видом Новачка - ЗМІ

 • 24608 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Результати аналізів свідчать про те, що російський опозиціонер Олексій Навальний був отруєний більш небезпечним і смертоносним видом хімічної зброї "Новачок". Так, Навальний мав померти ще у літаку. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Die Zeit.

"В уряду Німеччини більше немає внутрішніх сумнівів в тому, хто стояв за атакою: це російська спецслужба на замовлення Кремля. Навальний, є результат аналізу слідів, проведений Інститутом фармакології і токсикології Збройних сил Німеччини, був отруєний новим типом подальшого розвитку хімічної зброї Новачка - варіантом, про який світ не знав до цієї атаки, але який вважається більш небезпечним і смертоносним, ніж всі відомі відгалуження сім'ї Новачок. Вчені виявили відповідні залишки на руках Навального і на пляшці з водою, з якої він пив", - пише видання.

Відзначається, що цей новий варіант Новачка повинен працювати повільніше, ніж раніше відомий.

"Німці підозрюють, що один з агентів російської внутрішньої секретної служби, ФСБ, що стежив за Навальним, або спеціально направлена спецслужба бризкали отрутою в чай або використовували його для обробки поверхні чашки. На його думку, Навальний мав загинути на борту літака. Те, що він все ще живий, кажуть в Берліні, пов'язано тільки з низкою щасливих обставин, таких як швидка реакція льотчика, який здійснив вимушену посадку, і лікарів в Омську, які негайно ввели Навальному антидот атропін", - додається в повідомленні.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він знаходився в комі. Омські лікарі провели низку аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після його ввели у штучну кому. Напередодні опозиціонера вивели з коми.

Соратники Навального вважають, що він був отруєний і заявляють, що це пов'язано з його політичною діяльністю. У Кремлі заперечують причетність до інциденту з політиком.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

Українські Національні Новини

Новини Світу