lyagla-pryamo-na-reyki-v-odesi-13-richnu-divchinu-pereyikhav-poyizd

Лягла прямо на рейки: в Одесі 13-річну дівчину переїхав поїзд

 • 35998 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. В Одесі 13-річну дівчину переїхав поїзд, зі слів машиніста, вона лягла прямо на рейки. Поліцейські розслідують обставини загибелі малолітньої одеситки. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ГУНП в Одеській області.

Цитата:

"13-річна дівчина потрапила під колеса потяга за станцією “Депо” в Суворовському районі міста. Від отриманих травм вона загинула миттєво", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Подія сталася вчора, 24 лютого, близько опівночі.

"Зі слів машиніста, він побачив, як дитина перетинала колії, розмовляючи по телефону, і став подавати попереджувальні сигнали. Почувши їх, дівчина лягла прямо на рейки. Машиніст одразу ж застосував екстрене гальмування, але зупинити транспорт вчасно не зміг", - повідомили у поліції.

Зі слів родичів, в їхній родині конфліктів не було і намірів покінчити життя самогубством дитина не висловлювала, натомість її подруга розповіла, що "за кілька годин до смерті та написала у спільну групу в одному з месенджерів, що хоче кинутися під потяг".

Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з позначкою “самогубство”. Всі обставини трагедії встановлюються.

Доповнення

Останнім часом в Україні побільшало схожих трагічних випадків з дітьми.

Так, у ліцеї у Боярці, що неподалік від Києва, 16 лютого дві семикласниці отруїлися препаратом “Дротаверин”, одна дівчинка загинула, інша — госпіталізована. Пізніше у прокуратурі повідомили, що дві учениці “побачили в одній із соцмереж відео із закликом випити 40 таблеток медичного препарату і вирішили спробувати”, що в результаті і привело до трагедії. Розпочато кримінальне провадження за фактом доведення дівчат до самогубства.

Наступного ж дня після інціденту стало відомо, що в Умані на Черкащині в школі дві восьмикласниці наковталися пігулок та потрапили до лікарні.

Неповнолітня дівчина у Добропіллі на Донеччині також наковталася пігулок і потрапила до лікарні з отруєнням.

Також днями стало відомо, що у справі про самогубство 10-річного хлопчика у селі Чайки на Київщині, що сталося наприкінці січня, перевіряють можливу участь малолітнього у соцгрупах суїцидального характеру для підлітків, за правилами яких діти повинні вчинити спробу закінчити життя самогубством.

На тлі цього Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба заявив, що підтримує заборону в Україні соцмереж, в яких немає контролю за шкідливим для дітей контентом, зокрема мережі Tik Tok.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП