lvivskim-fermeram-rozyasnili-yak-zapobigti-achs

Львівським фермерам роз'яснили, як запобігти АЧС

 • 9069 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Львівська область має вихід до державного кордону із Республікою Польща, де не вщухають спалахи африканської чуми свиней (АЧС). У зв'язку із цим, фермерам регіону варто бути обачними та дотримуватися ветеринарно-санітарних правил при вирощуванні свиней. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, передає УНН.

"Щоб запобігти занесенню вірусу АЧС у господарство, необхідно: утримувати свиней в приміщенні, дотримуючись закритого режиму роботи; не дозволяти відвідувати господарство стороннім особам; не купувати тварин у місцях стихійної торгівлі; не утримувати свиней в домашніх господарствах мисливцям, працівникам лісу та працівникам свиноферм; не згодовувати свиням харчові відходи, що містять свинину або продукти забою", - поінформували у Львівській ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі на Підкарпатті зареєстрували перший в історії випадок АЧС

Також, в облдержадміністрації нагадали, що з моменту виявлення вірусу АЧС (17.02.2015) на території Польщі зареєстровано 212 випадків захворювання свійських тварин, а також 2 тис. 812 випадків зараження вірусом диких кабанів.

Нагадаємо, що нещодавно масштабний спалах АЧС був зафіксований у Латвії.

В Україні АЧС, тим часом, теж не вщухає. Нові випадки хвороби фіксуються контролерами практично щотижня у різних регіонах країни.

На думку депутата Тригубенка, з епідемією наші профільні органи не можуть впоратися через відсутність професійних кадрів. Також негативно позначається і тривалий процес реформування Держпродспоживслужби.

Додамо, що за останні 5 років збитки фермерів через АЧС становили понад 170 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство